Havskajak glasfiber splint greenland elite svart-Vit + tillbehör Föregående Havskajak glasfiber splint greenland elite svart-Vit + tillbehör

2 st. havskajak glasfiber splint greenland + tillbehör

54 995,00 kr

Lagerstatus: i lager.

 

 

   Havskajak Splint Greenland Elite

Cockpitkomfort.

Snabbhet.

Stabil i lugnt vatten.

Stabilitet i böljar.

Manövrerbarhet.

Paketvolymen.

Rekommenderad.

Höjd 160 cm. til 190 cm. Vikt upp till ca. 100 kg

Kajakmål.

Längd 535 cm. Bredd 54 cm. Höjd 30 cm.

Cockpit.

Invändig längd 80 cm. Bredd 42 cm.

Materiale och vikt.

Glasfiber: Vikt 22/23 kg.   Lastkapacitet 150 kg.

Niveau.

lättövad / till mycket övade roddare.

HAVSKAJAK SPLINT GREENLAND ELITE MED SKÄDDA.

Havskajak kommer från det danska företaget Splint Kajak Design, som har utvecklat kajaken i samarbete med en av världens mest berömda kajakdesigner, svenska Björn Thomasson. (Kajak Import äger Splint Kajak Design)

Vi tycker att det har skapats en av världens bästa kajaker i förhållande till pris, kvalité och design.

Kajaken har en väldigt lätt vikt utan att gå på kompromiss med kvalitén. Den är utvecklad till den nordiska marknaden.

Kajaken är gjord i elitglasfiber konstruktion med förstärkt botten i karbon, det ger bottenformen ökad styvhet och snabbare och bättre glid genom vattnet.

Kajaken har ergonomiskt formstöpt säte och ryggstöd som är stöpt i ett stycke, två stora lastrum till större packning, en liten dagslucka vid cockpiten samt en på akterdäck bakom cockpiten, som passar till mobiltelefon, kamera osv.

Havskajaken har en god stabilitet och är lätt att kanta. Den passar perfekt till kanotpaddlare från EPP2 nivå till mycket erfarna kanotpaddlare.

Kajaken har en V-formad botten med fjädrar som gör kajaken väldigt lätt att manövrera samt ger en god stabilitet även i vågor. Kajaken har svärd som kan höjas och sänkas från cockpiten.

Säte med ryggstöd

Sätet och ryggstödet är stöpta i ett stycke och sluter tätt invändigt i kajaken. Det ger en riktigt bra sittkomfort och en bra kontakt med kajaken. Kajaken reagerar precist och snabbt på alla manövrar eftersom sätet och ryggstödet är stöpta ihop med kajaken. Det gör även att kajaken är lätt att tömma vid självräddning, eftersom vattnet inte rinner ner bakom sätet.

Cockpit i kajaken

Kajaken har en cockpit med mycket plats och med vadderade stöd till låren, som ger riktigt bra kontakt med toppen av kajaken. Med det helstöpta ergonomiska sätet och ryggstödet får du en optimal kontroll över kajaken.

Det helstöpta ergonomiska sätet med ryggstöd och de långa stöden till låren gör kajaken till en bra play kajak för att glida och leka på vattnet, samtidigt som du får en otroligt skön sittkomfort som gör att kajaken även är bra till de längre turerna.

Cockpitkomforten gör att man kan sitta med lätt böjda knän, så man rätar ut ryggen och använder de stora ryggmusklerna när man är ute och paddlar. Det ger en bra paddelstil, när du använder musklerna optimalt. Det gör att kajaken även är riktigt bra till motionspaddling.

På de längre rundorna är det lätt att ändra sittställning eftersom fotstödet är lätt att reglera när man sitter i kajaken. Det ger även ett bättre blodomlopp i benen.

Det ingår skum till det formstöpta hålet i ryggstödet och vaddering till sätet.

Glasfibermaterial

Havskajaken är gjord i en vakuumstöpt sandwichkonstruktion med karbonförstärkt glasfiber botten. Fibermaterialet har valts efter bästa kvalité.

Vakuumstöpning är det bästa sättet att producera fiberkajaker på, det gör kajaken lättare och mycket starkare än en vanlig glasfiberkajak. Eftersom man trycker ut allt överskottsmaterial ur kajaken vid vakuumstöpning så blir den blir lättare och härdar bättre. På det sättet blir den starkare i konstruktionen.

Sandwichkonstruktionen är gjord med ett mellanlager av Spheretex.sn fiber. Det är fylligare och innehåller mycket mindre koda, samt är mycket starkare i fibrerna, men även lättare så man uppnår en tjockare, starkare och lättare konstruktion.

Gelcoatfärgen som används har ökad UV-resistans.

Splitterkajaken får en styvhet och styrka av karbonfiberkonstruktionen på nivå med de bästa kajakerna som finns på marknaden. Vi använder alltid de bästa fibermaterialen som man kan få.

Vi kan sälja kajaken genom direktförsäljning från egen produktion till ett pris som är långt under normalt marknadspris.

Medföljande är:
2 St. Havskajak Splint Greenland Elite med skädda. Pris 24.499 kr. (Vägledande pris 34.995 kr.)
2 St. Kajak flytväst. Pris 1.399 kr. (Vägledande pris 1.995 kr.)
2 St. Splint glasfiberpaddel. Pris 999 kr. (Vägledande pris 1.195 kr.)
2 St. Kapell. Pris 599 kr. (Vägledande pris 795 kr.)
Vägledande totalpris 77.960 kr.
Total paketpris 54.995 kr.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beskrivning av riktigt bra utrustning som ingår.

Flytväst till kajaker med två stora bröstfickor. Sitter riktigt bra och har gott om plats under armarna, bra flytväst med en fin passform och god komfort, kan öppnas och stängas med dragkedja på sidan och kan regleras i höjd, bröstomkrets och midja. (CE-godkänd)

Splint glasfiberpaddel 2-delad steglös vinkling och längdjustering 210 till 220 cm. Den finns i en mellanstorlek och har en bladform i mycket starkt glasfiberförstärkt nylon. En paddel med lätt vikt i riktigt bra kvalité.

Tillval: Splint Full carbon paddel 2 split steglös vinkel och längdjustering 210 till 220 cm. Den har en smal eller bred bladform i mycket starkt kol. En paddel med mycket låg vikt och i mycket bra kvalitet i 100% kol. Kvinnor får ett smalt blad och män ett brett blad, vill du byta kan du skriva det i kommentarsfältet.

Kapell i kraftigt nylonmaterial  i mycket bra kvalitet och justerbar midja.

Tillval: Kapell i kraftigt neoprenmaterial i mycket bra kvalitet och justerbar midja.

Write Your Own Review
Skriv en recension2 st. havskajak glasfiber splint greenland + tillbehör
Åtgärdcatalog_product_view
Sökväg/catalog/product/view/id/3725
Original Path/2-st-havskajak-splint-greenland-tillbehor.html