Ryggsäckar och väskor

The quality of rucksacks and bags is comparable to rucksacks and bags at a much higher price.

25
50
100
250
500
1000

Val av ryggsäck
Vandringsryggsäck/Backpackerryggsäck för dagsturer (Daybags) på 20 till50 liter.
Vandringsryggsäck/Backpackerryggsäck för vandringar upp till en vecka på 40 till 65 liter.
Vandringsryggsäck/Backpackerryggsäck för längre vandringar på 50 till 90 liter.
Rese- och campingryggsäckar på 35 till 85 liter.Dagsryggsäckar (Daybags) vandringsryggsäckar på 20 till 50 liter.
Om du behöver en vandringsryggsäck för dagsutflykter där du bara behöver ta med dig lite mat, något att dricka och eventuellt extra kläder räcker det med en dagsryggsäck (daybag). Medelstora daybags rymmer 30 till 50 liter och är perfekta för dig som ska på en resa med övernattning. Om du packar lätt kommer en 35 till 50 liters ryggsäck att räcka till dina kläder, tält och sovsäck - passande för en vandring på 3 dagar.
Ryggsäckar på 40 till 50 liter kan användas för längre resor med övernattning på hotell eller vandrarhem, när du inte har sovsäck, tält etc. med dig.


Vandringsryggsäckar - Backpackerryggsäckar för flerdagarsturer på 40-65 l
Medelstora ryggsäckar på 40 till 65 liter är utformade för flera dagars användning och de rymmer mer än vanliga ryggsäckar. De flesta av dessa ryggsäckar har många funktioner i en och samma ryggsäck och de har extra stoppning, fack och fästpunkter som ger dig alla extrafunktioner du behöver för en längre resa.


Vandringsryggsäckar - Backpackerryggsäckar för längre resor på 50-90 l
En stor ryggsäck är perfekt för allt från en längre vandring till backpacking runt om i världen. Dessa ryggsäckar är utformade för att kunna rymma en betydande mängd utrustning och har gott om fack för förvaring.


Reseryggsäckar och campingryggsäckar på 35-85 l
Reseryggsäckar på 35 till 85 l är lämpliga för längre resor och är ett populärt val för dig som deltar i längre expeditioner.
Om du har en längre vistelse på hotell, vandrarhem eller på en campingplats kan du också välja en ryggsäck på 60 till 85 l. Då kan du med fördel välja en som kan öppnas framtill.
Länka produkter med rese- och vandringsryggsäckar, produkt 1900 i 3 storlekar.


Välj en ryggsäck
En av de viktigaste faktorerna att tänka på när du ska välja en backpacker/vandringsryggsäck är hur stor den ska vara. Valet av storlek beror på vad du planerar att använda den till (t ex som vardagsväska eller för en veckolång resa), hur mycket du behöver ta med dig och om du behöver ta med dig saker för en övernattning.


Ryggsäckens literkapacitet
Ryggsäckar mäts i liter utifrån den totala kapaciteten inklusive alla fickor. Du bör överväga vilka behov ryggsäcken ska fylla. Det är ofta lättare att titta på de faktiska måtten på ryggsäcken för att få en uppfattning om hur stor ryggsäcken är.


Anpassning av ryggsäck
Det är viktigt att ryggsäcken sitter korrekt så att du kan bära den på ett bekvämt sätt. Här är din rygglängd viktig (inte din totala höjd). De flesta ryggsäckar har justerbara axelremmar (större ryggsäckar har oftast också justerbara bröstremmar) för att säkerställa att ryggsäcken sitter korrekt och bekvämt.


Det finns möjlighet att välja en vandringsryggsäck/backpackerryggsäck som är anpassad för kvinnor. Dessa ryggsäckar har samma funktioner som modellerna med vanlig passform, men de är designade med en kortare baksida och med mindre utrymme mellan de två axelremmarna för att passa kvinnokroppen bättre, remmarna har dessutom en annan vinkel.


In- eller utvändig bärram för ryggsäckar
Större ryggsäckar kan ha en avtagbar ram eller fasta interna stödramar för att fördela vikten och ge stöd åt rygg och höfter, det hjälper dig att hålla en upprätt gångposition. Det är bra för längre resor.
En stor vandringsryggsäck eller backpackerryggsäck med en utvändig ram ger mycket bättre ventilation på baksidan, det rekommenderas definitivt under sommarperioder.


Ryggsäck med öppning framtill eller uppifrån
De flesta backpackerryggsäckar öppnas och packas uppifrån. Det finns några som kan öppnas framtill och kan packas som när du packar en resväska. Men de flesta vandringsryggsäckar öppnas framtill och de är oftast lite bredare och används ofta på campingturer - så det blir lite enklare att komma åt kläderna i väskan.


Det kan vara en fördel att välja en ryggsäck som kan packas uppifrån och framtill eftersom det gör att det blir mycket lättare att komma åt kläder och andra saker du har i ryggsäcken.


Midjebältesryggsäck
Cirka 70 % av ryggsäckens vikt vilar på dina höfter. Ett justerbart midjebälte är vanligt på medelstora och stora ryggsäckar. Det hjälper till att hålla väskan på plats runt höfterna och ger extra stöd och avlastning. Välj en väska med vadderat midjebälte.
För längre resor bör du välja en ryggsäck med vadderat, justerbart midjebälte.


Kompressionsremmar för ryggsäckar
Kompressionsremmar (justerbara remmar som sitter på ryggsäckens ovansida, sida eller nertill) kan dras åt för att minska förpackningens volym och för att minimera rörelsen av föremål inuti ryggsäcken.


Rygg- och bröstremmar för ryggsäckar
Justerbara remmar är nödvändiga för att säkerställa en bra och bekväm passform. Bröstremmarna säkerställer att förpackningen sitter på plats och hjälper till att fördela en del av vikten. På större ryggsäckar kan du justera höjden på remmarna beroende på bärarens rygglängd. Remmarna är ofta vadderade för extra komfort, vilket är särskilt viktigt på tunga vandringsryggsäckar och backpackerryggsäckar.


Regnskydd för ryggsäckar
Ett regnskydd sätts på din ryggsäck och är praktiskt om du vill förhindra att innehållet blir vått när det regnar. Om din ryggsäck inte levereras med ett regnskydd kan du köpa till ett separat. Även om ryggsäcken är vattentät kan kondens bildas så att dina kläder blir fuktiga om du inte använder ett regnskydd.


Extra klämmor och krokar för ryggsäckar
Extra klämmor och krokar kan användas för att fästa utrustning utanpå din ryggsäck. Det är särskilt användbart för dig som ska vandra eller gör en lång resa. Karbiner kan också köpas till separat för extra fastsättning av ryggsäcken.


Fickor och fack för ryggsäckar
Många inner- och ytterfickor är användbara för att organisera och separera innehåll. Invändiga säkerhetsfickor är nödvändiga för förvaring av värdesaker, medan sidofickor är perfekta för förvaring av vattenflaskor.
Vissa större ryggsäckar har ett helt separat bottenfack med dragkedja och snörstängning, som låter dig dela upp innehållet i ryggsäcken ytterligare. Större ryggsäckar har dessutom ofta ett midjebälte med fickor som gör det enkel att komma åt viktiga föremål som du ofta använder.


Reflexer för ryggsäckar
Om du planerar att bära din väska i mörker är reflexer en viktig detalj som hjälper dig att bli sedd.

Åtgärdcatalog_category_view
Sökväg/catalog/category/view/id/63
Original Path/backpack-vandretasker.html