Havskajak spirit 500 pe röd

10 995,00 kr

Lagerstatus: i lager.

 

Specifikationen utgår ifrån att det är en havskajak av PE plast.

 Havskajak Spirit 500 

Cockpitkomfort.

Snabbhet.

Stabil i lugnt vatten.

Stabilitet i böljar.

Manövrerbarhet.

Paketvolymen.

Anbefalet højde/Vægt.

Höjd 160 cm. till 190 cm. Vikt upp till 90 kg.

Kajakmål.

Längd 500 cm, bredd 57 cm, djup 34 cm.

Cockpit.

Invändig längd 82 cm bredd 42 cm.

Materiale och vikt.

PE. Plast 3 lagers sandwich. vikt 26 kg, Lastkapacitet 150 kg.

Niveau.

Nybörjare till mycket övade roddare.

Mycket billigt pris på PE. Plast kajaker i 3 lager sandwich.

Spirit 500 har ryggstöd, formgjutet säte och den har 2 stora lastrum och en liten dagslucka, där man kan förvara mobiltelefon, kamera osv. Spirit är en kajak med högt utrustningsnivå och goda segelegenskaper.

Havskajaken är stabil, vilket gör att den är perfekt till nya kajakroddare. Den glider också bra genom vattnet, den är mycket snabb, så även erfarna roddare kan få stor glädje av kajaken.

Kajaken har en cockpit, som gör att man kan sitta med lätt böjda knän, så man sitter rätt i ryggen och använder de stora ryggmusklerna när man ror. Det gör att kajaken också är riktigt bra till motionsrundor. Vid längre resor kan man byta sittställning, eftersom knäna kan böjas, vilket ger bra blodomlopp till benen. Kajaken har en slät botten och är V-formad i ändarna. Det ger god stabilitet – även i vågor.

Kajaken har en stor cockpit med ergonomiskt fodrat säte, ryggstöd och fodrat lårstöd, som ger mycket bra sittkomfort. Du har total kontroll på kajaken när du sitter i det ergonomiskt fodrade sätet och placerar fötterna mot fotstöden och böjer på knäna, så du får kontakt med de fodrade lårstöd som ger dig bra kontakt med kajaken, och gör att kajaken ligger stadigt i vattnet. Så du får en bra upplevelse när du är ute och ror.

Lårstöden är den högsta punkten i kajaken, där du har kontakt med kajaken, och därmed ligger mycket av balans och styrning av kajaken i lårstöden. Det är mycket skönt med fodrade lårstöd i kajaken i motsats till en plastkant, som finns i de flesta andra kajaker.

Kajaken har roder och skädda som kan höjas och sänkas från cockpiten. Havskajak med roder och skädda rekommenderas till nybörjare och lätt övade. Rodret gör det lätt för nybörjare att styra kajaken och svärdet under kajaken ger bra stabilitet i kajaken. När man får lite mer erfarenhet och börjar styra kajaken med kroppen, ska man ha en kajak med skädda. Med en kajak med roder och skädda slipper du att behöva byta kajak när du får lite mer erfarenhet.

Plastmaterialet är UV-resistent, så plasten och färgen håller längre.

Kajaker i 3-lagers plast sandwich konstruktion har flera fördelar jämfört med det billigare sättet att tillverka kajaker på, i 1, 2- eller 3-lagers plastkonstruktion. Bärförmågan ökar och kajaken är mera bekväm att ro, sandwich konstruktionen isolerar mera mot kyla, och vikten minskas kraftigt. Därmed blir kajaken lättare att hantera. Den har också högre styvhet i konstruktionen, vilket ger kajaken bättre och snabbare glidning genom vattnet, så det är en riktigt bra kajak till motionsrundor och längre resor.

Tänk på att en kajak ska ha en längd på ca. 5 meter för att vara riktningsstabil och ha en bredd mellan 56 cm och 59 cm för att vara så stadig att kajaken också kan ros av nybörjare. Om kajaken är över 60 cm, blir den för tung att föra genom vattnet.

Vi säljer kajaken med direkt försäljning till kunder från egen import till ett riktigt bra pris.

Write Your Own Review
Skriv en recensionHavskajak spirit 500 pe röd
Åtgärdcatalog_product_view
Sökväg/catalog/product/view/id/3542
Original Path/havskajak-spirit-500-pe-rod.html