Havskajak splint touring hv full-carbon + tillbehör Föregående Havskajak splint touring hv full-carbon + tillbehör

Havskajak splint sea play 510 full-carbon

35 995,00 kr

Lagerstatus: i lager.

 

   Havskajak Splint Sea Play 510 Full-Carbon

Cockpitkomfort.

Snabbhet.

Stabil i lugnt vatten.

Stabilitet i böljar.

Manövrerbarhet.

Paketvolymen.

 

Rekommenderad.

Höjd 160 cm. til 185 cm. Vikt upp till ca. 90 kg

Kajakmål.

Längd 510 cm. Bredd 53 cm. Höjd 30 cm.

Cockpit.

Invändig längd 74 cm. Bredd 40 cm.

Materiale och vikt.

Karbon: Vikt 19/21 kg.   Lastkapacitet 140 kg.

Niveau.

lättövad / till mycket övade roddare.

HAVSKAJAK SPLINT SEA PLAY 510 FULL-CARBON MED SKÄDDA.

Havskajak kommer från det danska företaget Splint Kajak Design, som har utvecklat kajaken i samarbete med en av världens mest berömda kajakdesigner, svenska Björn Thomasson. (Kajak Import äger Splint Kajak Design)

Vi tycker att det har skapats en av världens bästa kajaker i förhållande till pris, kvalité och design.

Kajaken har en väldigt lätt vikt utan att gå på kompromiss med kvalitén. Den är utvecklad till den nordiska marknaden.

Kajaken är gjord i Karbonfiber konstruktion med förstärkt botten i karbon, det ger bottenformen ökad styvhet och snabbare och bättre glid genom vattnet.

Kajaken har ergonomiskt formstöpt säte och ryggstöd som är stöpt i ett stycke, två stora lastrum till större packning, en liten dagslucka vid cockpiten samt en på akterdäck bakom cockpiten, som passar till mobiltelefon, kamera osv.

Havskajaken har en god stabilitet och är lätt att kanta. Den passar perfekt till kanotpaddlare från EPP2 nivå till mycket erfarna kanotpaddlare.

Kajaken har en V-formad botten med fjädrar som gör kajaken väldigt lätt att manövrera samt ger en god stabilitet även i vågor. Kajaken har svärd som kan höjas och sänkas från cockpiten.

Säte med ryggstöd
Sätet och ryggstödet är stöpta i ett stycke och sluter tätt invändigt i kajaken. Det ger en riktigt bra sittkomfort och en bra kontakt med kajaken. Kajaken reagerar precist och snabbt på alla manövrar eftersom sätet och ryggstödet är stöpta ihop med kajaken. Det gör även att kajaken är lätt att tömma vid självräddning, eftersom vattnet inte rinner ner bakom sätet.

Cockpit i kajaken
Kajaken har en cockpit med mycket plats och med vadderade stöd till låren, som ger riktigt bra kontakt med toppen av kajaken. Med det helstöpta ergonomiska sätet och ryggstödet får du en optimal kontroll över kajaken.

Det helstöpta ergonomiska sätet med ryggstöd och de långa stöden till låren gör kajaken till en bra play kajak för att glida och leka på vattnet, samtidigt som du får en otroligt skön sittkomfort som gör att kajaken även är bra till de längre turerna.

Cockpitkomforten gör att man kan sitta med lätt böjda knän, så man rätar ut ryggen och använder de stora ryggmusklerna när man är ute och paddlar. Det ger en bra paddelstil, när du använder musklerna optimalt. Det gör att kajaken även är riktigt bra till motionspaddling.

På de längre rundorna är det lätt att ändra sittställning eftersom fotstödet är lätt att reglera när man sitter i kajaken. Det ger även ett bättre blodomlopp i benen.

Det ingår skum till det formstöpta hålet i ryggstödet och vaddering till sätet.

 

Karbonfibermaterial
Havskajaken är gjord i en vakuumstöpt sandwichkonstruktion med karbonförstärkt karbonfiber botten. Fibermaterialet har valts efter bästa kvalité.

Vakuumstöpning är det bästa sättet att producera fiberkajaker på, det gör kajaken lättare och mycket starkare än en vanlig karbonfiberkajak. Eftersom man trycker ut allt överskottsmaterial ur kajaken vid vakuumstöpning så blir den blir lättare och härdar bättre. På det sättet blir den starkare i konstruktionen.

Sandwichkonstruktionen är gjord med ett mellanlager av Spheretex.sn fiber. Det är fylligare och innehåller mycket mindre koda, samt är mycket starkare i fibrerna, men även lättare så man uppnår en tjockare, starkare och lättare konstruktion.

Gelcoatfärgen som används har ökad UV-resistans.

Splitterkajaken får en styvhet och styrka av karbonfiberkonstruktionen på nivå med de bästa kajakerna som finns på marknaden. Vi använder alltid de bästa fibermaterialen som man kan få.

Vi kan sälja kajaken genom direktförsäljning från egen produktion till ett pris som är långt under normalt marknadspris.

Write Your Own Review
Skriv en recensionHavskajak splint sea play 510 full-carbon
Åtgärdcatalog_product_view
Sökväg/catalog/product/view/id/3714
Original Path/havskajak-splint-sea-play-510-full-carbon.html